Facebook, затънала в скандала със злоупотреба с лични данни, потвърди, че

...
Facebook, затънала в скандала със злоупотреба с лични данни, потвърди, че
Коментари Харесай

Facebook потвърди, че събира данни за вас и когато не сте в мрежата

Facebook, затънала в скандала със корист с персонални данни, удостовери, че събира данни на потребителите си, включително и когато не са в обществената мрежа, съобщи Франс прес.

В текст, оповестен в блога на Фейсбук, Дейвид Бейзър, отговарящ за продуктовия отдел на компанията, разказва по какъв начин обществената мрежа " събира данни от други интернет сайтове или приложения ", употребявайки едно от доста " маркетингови средства " на Фейсбук, които му разрешават да мери въздействието на техните разгласи в обществената мрежа, само че също отвън нея, цитира Българска телеграфна агенция.

Фейсбук събира да вземем за пример информации, когато потребител кликне върху бутона " Харесвам " или " Споделям " в различен сайт (например публикация в новинарски сайт) или влезе в уебсайт или приложение посредством своето потребителско име и ключова дума за логване във Фейсбук.

Но тези, които дават реклами във Фейсбук, могат също и да ги популяризират отвън обществената мрежа, на различен уебсайт или приложение. Това е друго маркетингово средство, предлагано от обществената мрежа. Когато потребител на интернет кликне върху рекламата на обявител, който е част от мрежата на рекламодатели на Фейсбук, компанията също събира някои сведения.

Когато консуматор посещава уебсайт или приложение, употребяващо услугите на Фейсбук, компанията получава информации, даже и в случай че потребителят е излязъл от обществената мрежа или няма акаунт в нея. Сред събраните информации са IP адресът, програмата за навигация в интернет или операционната система на апарата.

Изискваме от сайтовете и приложенията, които употребяват нашите средства, да ви споделят, че събират информации и че ги споделят с нас и изискваме те да ви изискат разрешение за това, написа Дейвид Бейзър. Чрез приложение на трета страна, препоръчано във Фейсбук, британската компания Кембридж Аналитика се е добрала до данните на десетки милиони консуматори на Фейсбук без тяхното познание.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР